På senare år har snus med nikotin utan tobak blivit alltmer populärt. Men vad är det egentligen för något? Låt oss bryta ner fakta och ta reda på varför så många väljer snus med nikotin utan tobak. Vill du läsa mer om dessa typer av snus, följ länken här https://europesnus.se/.

Vad är snus?

Snus är en rökfri, fuktig tobaksprodukt i pulverform som har sitt ursprung i Sverige i början av 1800-talet. Den säljs vanligtvis i små burkar eller påsar och kan placeras under överläppen under längre tid för att frigöra nikotin i ditt system. Ursprungligen innehöll snus både nikotin och tobak, men idag finns det ett ökande antal produkter tillgängliga som innehåller nikotin men ingen tobak. 

Varför välja snus med nikotin utan tobak?

Den största fördelen med snus med nikotin utan tobak är bristen på gifter och cancerframkallande ämnen som finns i traditionella cigaretter. Medan traditionella cigaretter innehåller upp till 4 000 kemikalier, inklusive tjära, arsenik och ammoniak, som bevisligen är skadliga för din hälsa, innehåller snus inga av dessa kemikalier på grund av att det inte förbränns när det används. Därför anses det vara ett av de säkraste sätten att konsumera nikotin utan att utsätta sig för farliga gifter eller cancerframkallande ämnen. Eftersom den inte kräver förbränning som cigaretter gör, producerar den dessutom ingen passiv rökning, vilket gör den till ett idealiskt alternativ för dem som vill minska sin miljöpåverkan.    

En annan fördel med att använda snus med nikotin utan tobak är att det ger mer konsekventa nivåer av nikotin än vad traditionella cigaretter gör samt snabbare lindring av suget för dem som försöker sluta röka cigaretter. Eftersom du dessutom inte behöver tända en cigarett eller vänta på en puff från en vape-apparat varje gång du behöver en dos nikotin, tycker många användare att denna metod är mer bekväm än andra alternativ på marknaden idag.

Snus med nikotin utan tobak blir alltmer populärt bland dem som letar efter ett alternativt sätt att få sin dagliga dos av nikotin utan att behöva förlita sig på cigaretter eller vaping-enheter. Det faktum att det inte innehåller några gifter eller cancerframkallande ämnen som traditionella cigaretter gör det mycket hälsosammare och eliminerar också alla problem med passiv rökning som är förknippade med rökning av cigaretter eller vaping-enheter. Dessutom gör dess bekvämlighetsfaktor den tilltalande för dem som letar efter snabb lindring av suget samt konsekventa nikotinnivåer under hela dagen. Allt som allt erbjuder snus med nikotin utan tobak ett attraktivt alternativ för dem som letar efter ett säkrare sätt att konsumera sin dagliga dos av nikotin.